vineri, 18 ianuarie 2008

Vei regreta ca ai citit acest post?

Ma gandeam asa, trista fiind... si usor frustrata de o anumita neputinta... Daca o sa am regrete la batranete? Serios, daca o sa le ai chiar tu pe ale tale? Ce naiba mai poti face atunci? Nu mai poti schimba (aproape) nimic. Nu poti nici macar sa te superi din cauza asta, ca-ti va fi teama sa nu faci un atac de cord si apoi sa regreti ca te-ai suparat ca prostu si ca ai murit... Si ce misto mai era cand te plimbai prin parc si jucai table cu alti mosnegi care odata au fost baietii cu care mergeai si faceai clubing pana dimineata... Timpul ne incarca cu tot felul de regrete. Nostalgii si regrete. De asta mi-e frica cel mai tare. Si de zicala ca "de ce fugi mai tare, de aia nu scapi".
Discutand despre asta, un prieten mi-a zis ca daca nu vrei sa ai regrete trebuie sa faci sacrificii si sa faci lucrurile pe care ti le doresti. Dar daca iti iei inima in dinti si totusi faci acele sacrificii, nu te vei gandi apoi cum ar fi fost daca nu le faceai? De unde stii care lucruri trebuie sa le sacrifici? Pe cele pe care le ai sau pe cele pe care ti le doresti?...

Un comentariu:

icons factory spunea...

si mie imi spun prietenii lucruri interesante. prietenii sunt faini mereu. ei le stiu pe toate mai bine ca tine. ei inteleg si batranetea mai bine decat tine. dar nu despre prieteni vorbeai tu parca...
despre batranete? ea e datatoare de intelepciune. bine, tot ea e datatoare si de impotenta si senilitate dar asta ar fi chiar ipocrit sa-i spui unui batran. si tu va trebuii sa uiti cand vei imbatranii.
la barbati e mai greu. existenta lor este in proportie de 80% in jurul puli. la 30 e misto...la 40 e suav...la 50 e ingrijorator...la 70 e nasol rau...si la 90 e doar o amintire trista.
si daca vei regreta ceva cu adevarat la batranete, barbat fiind, vei regreta ca n-ai putut mai mult. sau n-ai futut...
regretele legate de existenta ta deltfel mizera nu-s reale....n-ai cum sa regreti ca ai trait asa cum ai vrut... te-ai renega pe tine. cei care fac asta recurg cu certitudine si la pistol. mai poti regreta esecul copiilor tai...dar si asta dispare pe la 50 , cand, indiferent cat de ratati sunt , parca parca sunt mai buni decat tembelii aia din vama veche care vomita in mare si decat cocalarii care fluiera si au ochelari cu sclipici. sa-ti regreti faptul ca ai suportat aceeasi femeie 40 de ani? ? ? asta da...dar inutil...acum nu-ti mai poti schimba baba. uti repede si regretul asta...
uti cu siguranta si ca nu ai invatat mai mult, ca nu sti cine-i Ispirescu, ca nu ai pensie de astronaut, ca in raboi ori nu ai fost ori ai fost un cacacios...le uiti pe toate si mori linistit.
linistit ve fi si dupa moarte...caci crestin fiind, vei sti cu siguranta ca in gradina raiului nu vei juca nici table cu nea Tache de la 2.
Umberto eco spunea ca toti batranii mor fericiti.
cred ca si el a citit ceva scris de mine.

numai de bine colega!