luni, 30 martie 2009

Astazi este ziua concursurilor

"Cu acest articol particip la concursul organizat de Premier Tour, pentru desemnarea Brandului Turistic National." Pentru ca se cere :)

Am dat peste un concurs care isi propune gasirea unui Brand Turistic National. Dintre variantele date, eu am ales clasicul si deja cunoscutul Castel Bran. Desi fug de sabloane, cred ca e varianta cea mai buna din mai multe motive.
1. Are deja o poveste construita in jurul lui, ceea ce ne ajuta pentru ca nu trebuie sa o construim noi.
2. Este mass targetata, adica este un loc destul de comercial care se adreseaza unui public numeros, nu unei nise. Pot veni aici si bunici si parinti si copii.
3. Se poate crea chiar si un slogan, care va atrage cautatorii de mistere, fascinati de necunoscuti, care nu se sperie de o reputatie indoielnica a tarii (mizerie, coruptie, hoti, etc). Slogan, care atrage turistii tineri, cu profilul mai sus mentionat:"Romania, only for the bold ones" si Castelul Bran.

2 comentarii:

sorinrusi spunea...

Frumos articol, dar castele mai au si altii. Ce are Romania si alte tari nu au? "Sfinxul si Babele"

Diana spunea...

Multumesc de vizita si de apreciere. Ai dreptate, castele mai au si altii, dar Branul nu este un simplu castel. Nu asta este motivul pentru care mii de turisti vin anul aici. Ei vin pentru povestea tesuta in jurul castelului si promovarea povestii atat prin filme cat si prin literatura. Si, nimic din toate astea nu este meritul nostru, poate asta este motivul pentru care este o poveste atat de coerenta si bine promovata. Eu asta vreau sa subliniez, ca nu castelul in sine atrage atatia vizitatori, ci povestea. Te invit sa te uiti peste o lista de castele din Romania http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_castele_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia . Cati straini crezi ca ar veni special ca sa le viziteze? Sa plateasca avion, cazare, sedere, sa viziteze ceva despre care nici nu au auzit? Poate "Sfinxul si Babele" sunt intr-adevar unice, dar cati straini sunt interesati de acest lucru? cati stiu acest fapt sau cati ar plati ca sa il vada? Cred ca mult mai putini ca cei care ar veni sa vada Castelul Bran. E vorba doar de numar, procente, e vorba de promovarea unor trasaturi/povesti care sa fie atragatoare pentru un numar cat mai mare de vizitatori, vizitatori care ar veni in tara noastra, stiindu-ne foarte bine si punctele slabe (care sunt nenumarate).